Expanze

Naše zahraniční expanze se nám docela daří. 🌍 Na Slovensku to šlape, vypadá to, že v blízké době nám přiskočí dalších 7 až 8 klientů. V Polsku teprve začínáme, ale krůček po krůčku se suneme kupředu. Sám se na rozvoji podílím a je to velice zajímavé.

Nedávno jsem psal o tom, jak mají dodavatelé v Česku problém přijet z Prahy do Olomouce. To je totiž na druhém konci světa, že? 😃 Vždycky si na to vzpomenu, když jsem v Polsku a na schůzku jedu 3 hodiny, pak mám oběd a další 3hodinovou cestu na schůzku č. 2, ze které jedu 3 hodiny zase zpátky.

Někdy slýchávám: „Jirko, a stojí ti za to se takhle honit, když ti to v Česku tak šlape? Proč to nenecháš někomu jinému?“ 🤔 Vždycky odpovídám, že mi to za to rozhodně stojí. Chci místní lidi sám poznat osobně, zvlášť v těch počátcích.

Ač polsky neumím, některým lidem v Polsku dokonce rozumím, některým mnohem hůře, asi je to nářečím. Většinou ale mluví docela dobře anglicky, takže si rozumíme. Polsko je sice mnohem rozlehlejší a najezdím tak mnohem víc kilometrů než v Česku, ale je to vyváženo kvalitou jejich dálniční sítě. Tam se máme od našich kolegů hodně co učit. ✅

revitalizace firmy