Média

Snažím se v tom trošku zorientovat.

V médiích psali:
Antivaxeři – termín pro grobiánské, agresivní a militantní odmítače očkování, nikoliv pro lidi, kteří se prostě jen nechtějí očkovat.


Odtud bych tedy odvodil:
Vaxeři - termín pro grobiánské, agresivní a militantní propagátory očkování, nikoliv pro lidi, kteří se prostě jen nechali očkovat.

V posledních dnech jsem zaregistroval také pojem tzv. naočkovaní - což nemá nic společného s vakcínou, ale s nekritickým, bezpodmínečným přijetím toho, co lidé pojmou z médií. Očkovaní mají svá favorizovaná média. Neočkovaní mají svá zaručená zdrojová média. Aneb kdo je přesvědčen o své pravdě, najde si dost zdrojů a médií, která mu potvrdí jeho teze, fakta či přesvědčení.

A pak tu máme zřejmě ty ostatní. Tedy očkované, neočkované, za sebe myslící lidi. Ti všichni dohromady (stejně jako vaxeři i antivaxeři) mohou cítit strach, úzkosti, obavy, ale i neporozumění těm s opačným přesvědčením. A obrovskou nejistotu z toho, co se děje a kam se vyvíjí celospolečenská a především zdravotní situace.

Co se to s námi děje?

Antivaxeři vyhrožují smrtí lidem, kteří jsou přesvědčeni o nezbytnosti očkování a s dobrým úmyslem se všemožně snaží toto přesvědčení prosadit.

Vaxeři považuji neočkované za idioty, magory, sobce a jen zmínka o tom, že to někdo vidí jinak, způsobuje agresi, nenávist, nekonečné vytahování statistik a dat, stejně jako jasných argumentů, proč jen debil se naočkovat nenechá.

Očkováný znamená pro mnohé okamžitě vaxer.

Neočkovaný okamžitě antivaxer.

Naočkovaný spustí palbu argumentů, urážek, zesměšňování, a nulové tolerance pro odlišný názor.

Ostatní mnohdy nevěřícně stojí a ptají se, co se to děje.

Men! We are still all human! ❤

Bavím se s kolegou z firmy, který to má jinak a zná můj zdravotní stav - ano, tak to nazvu, protože zda jsem či nejsem očkovaný není dle mého názoru nic jiného - a chodí kolem tohoto tématu jak po špičkách, aby se mě nedotkl. Říkám mu na rovinu, zda se nezbláznil. Jeden to má tak, druhý jinak. To znamená, že se budeme navzájem odsuzovat a nebudeme schopni spolu dělat? Okamžitě se mu ulevilo.

Kam jsme se to dostali.

Všichni máme strach. Min. jsme znepokojeni, jak se to celé bude vyvíjet.

I když nás ta demokracie štve, nebyl to ten základní ideál? Že existuje množství různých názorů a rozhodně nevyhrávají vždy názory a řešení nejlepší?

Post jsem nepsal pro vaxery, antivaxery ani tzv. naočkované (kterými jsme tak trošku všichni). Psal jsem jej pro všechny ostatní. Kterých, věřím, je stále většina. Kteří mají stejně jako já možná strach, s nimž více či méně úspěšně bojují. A spojovat by nás měli skutečné osobnosti, které nejsou produktem médií, ale svobodně i kriticky myslící jedinci, kteří se nebojí říct nahlas, co si myslí - ať už to znamená "padni komu padni".

Ano, asi jsem idealista, ale jsem přesvědčený, že cesta ven z toho všeho blázince vede přes podmínku, že většina se rozhodne zvládnout to spolu. Respektem to začíná.

krizový manager